ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΑΣ!
 
(Από το οπισθόφυλλο του τεύχους 15 της «Ανοιχτής Πόλης», καλοκαίρι του 1988).
  
 

Τεχνολογία! Ναι, το γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να δώσει σοβαρές εγγυήσεις σχετικά με το αν τρέφει ή όχι συμπάθεια για την Φύση και για τον θνητό κόσμο που η τελευταία περιβάλλει και εμπεριέχει, ούτε σχετικά με την ανθρώπινη τυχόν επιθυμία για έναν πλανήτη γεμάτο από ζωή. 

Είμαστε οι άνθρωποι που την δημιούργησαν, την τελειοποίησαν και την έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ονείρων σας για ομορφότερη ζωή. Σας φέρνουμε τον Θεό Computer, ο οποίος αγκαλιάζει τις ζωές όλων σας με τρόπους που ούτε καν μπορείτε ακόμα να διανοηθείτε. Ποιος από εσάς μπορεί να ισχυριστεί πως γνωρίζει τι το μέλλον του επιφυλάσσει  

Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια μας ! Παραδοθείτε στις ηδονές των video – games. Βοηθείστε μας να πραγματώσουμε το αλλοτριωμένο όνειρο της ανθρωπότητας για μία Φύση ολοκληρωτικά υποταγμένη. Και να θυμάστε: αύριο ίσως και εσείς να έχετε τον δικό σας υπερτέλειο Computer ! 

Αγωνιζόμαστε και μοχθούμε για την πλήρη αποκοπή του ανθρώπινου είδους από την Φύση και τον προβιβασμό του σε μία ομοιόμορφη, πειθαρχημένη και ανεξάντλητη δύναμη εργασίας. Η παγκόσμια γλώσσα της Μηχανής εξυπηρετεί τώρα πλέον άψογα ένα καθολικό δίκτυο κυβερνητικού σχεδιασμού. Τι και αν όλο και περισσότερα είδη ζωής και βλάστησης, τι και αν όλο και περισσότερες εθνικές και φυλετικές γλώσσες αφανίζονται μέρα με την μέρα από προσώπου γης, εσείς προνομιούχα παιδιά της προσπάθειάς μας ξεχειλίζετε από ανυπομονησία μπροστά στα μέλλοντα σήμερα – αύριο  να καταφθάσουν στο προσωπικό σας video ολοκαίνουργα οπτικά προϊόντα βίας, δύναμης και αίματος.  

Σε εκείνους δε τους εγκληματίες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τάχα ο πλανήτης καταστρέφεται από τα ανθρωπιστικά μας έργα, ότι τάχα ο παράδεισός μας δεν είναι παρά αγοραπωλησία εργασίας σκλάβων σε ορυχεία, φάμπρικες και γραφεία, ότι τάχα η γλώσσα των computers αντικαθιστά τον ζώντα λόγο με έναν άλλον εντελώς άξεστο, πρωτόγονο και κοινωνικά άχρηστο, έχουμε να απαντήσουμε: δεν πρόκειται να μας ξεφεύγετε για πολύ !  

Κατανοούμε πόσο αναγκαίο είναι να προγραμματίζουμε τις επιθυμίες σας ! 
 
 

 
 
 
 
 
 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ: 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" 

ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" (1980 - 1993) 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ