ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ... ΑΡΕΤΗ
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, στο ξενοδοχείο Imperial στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην όμορφη αίθουσα διαλέξεων, στον ημιώροφο του αρχοντικού αυτού ξενοδοχείου, έχει αρχίσει από νωρίς να προσέρχεται αρκετός κόσμος.

Οι εκδόσεις "Ανοιχτή Πόλη" παρουσιάζουν τον συγγραφέα Βλάση Ρασσιά και το τελευταίο βιβλίο του: "Αρετή. Το αξιακό σύστημα των Ελλήνων". Το βιβλίο αυτό όπως ανέφερε ο ίδιος ο συγγραφέας είναι απομαγνητοφωνημένες παρουσιάσεις των κυριοτέρων Αρετών των Ελλήνων προγόνων μας, από σεμινάρια που έγιναν στο Φιλοσοφικό Αθήναιο "Εκατηβόλος" την περίοδο 2012-2013. Οι φίλοι που τίμησαν τον συγγραφέα ήσαν πολλοί και ο κ. Ρασσιάς με τον γνωστό γλαφυρό του λόγο τους καθήλωσε. Οι επεξηγήσεις του, επάνω στο αξιακό σύστημα των προγόνων μας, και γενικότερα όπως είχε υποσχεθεί, "εφ΄όλης της ύλης" επάνω στην φιλοσοφία, κοσμοαντίληψη και θρησκεία των Ελλήνων, έκανε το ακροατήριο να καταλάβει τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε Αρετή. Μετά το τέλος της ομιλίας του συγγραφέα, ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Η ατμόσφαιρα φιλική και ζεστή, έφερε κοντά ανθρώπους που δεν γνωρίζονταν καν και έγινε η αφορμή για συζητήσεις επάνω σε φιλοσοφικά θέματα, στα οποία ο συγγραφέας απαντούσε με μεγάλη ευχαρίστηση. 'Ηταν μία βραδιά που σίγουρα ευχαριστήθηκαν οι φίλοι της Θεσσαλονίκης.  
ΒΛ. ΡΑΣΣΙΑΣ: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΗ ΛΑΤΡΕΙΑΣ
ΒΛΑΣΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΠΟΙΪΑ...
   

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ: 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" 

ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" (1980 - 1993) 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ