ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ  
   
    
"Κάθε άρνηση της πραγματικότητας,
στο τέλος οδηγεί στην... πραγματικότητα!"

 

1974 – 1977 Πρόεδρος επί 4 συνεχή έτη στα νεοσύστατα μετά την μεταπολίτευση Μαθητικά Συμβούλια, στο 9ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών, κραυγαλέα ανένταχτος σε μία εποχή σκληρής κομματικοποίησης. Πρώτη γνωριμία με τα γραπτά των Βίλχελμ Ραϊχ, Φρήντριχ Νίτσε, Χέρμαν Έσσε.  

1975 Πρώτη γνωριμία σε ηλικία 16 ετών με τα γραπτά των Γκυ Ντεμπόρ, Ρ. Βανεγκέμ και λοιπών «Καταστασιακών». Αλληλογραφία με την εκδοτική ομάδα του περιοδικού «Yipster Times» και τον ποιητή Τούλι Κούπφερμπεργκ. Πρώτη επαφή με την ποίηση του Τζαίημς Ντάγκλας Μόρρισον. Συστηματική ακρόαση και συλλογή δίσκων Rock σε μία εποχή που ελάχιστοι στην Ελλάδα άκουγαν το είδος αυτό.  

1976 – 1977 Συστηματική συλλογή και μελέτη τρεχόντων και παλαιών αγγλόφωνων περιοδικών και εφημερίδων του underground Τύπου της Ευρώπης και της Αμερικής. Πρώτη γνωριμία με τα κείμενα του Ουϊλιαμ Μπάρροουζ.  

1976 Πρώτη γνωριμία με τα γραπτά των Άλντους Χάξλεϋ, Νταίηβιντ Κούπερ και Ρόναλντ Λαίνγκ, Έλντριτζ Κλήβερ, Άμπυ Χόφφμαν, Τζων Σινκλαίρ, Τσαρλς Μπουκόφσκι, Τζακ Κέρουακ, Κάρλος Καστανέντα, Eντ Σάντερς. Συμμετοχή στην κοινωνικο-πολιτιστική «Ομάδα για Διεύρυνση του Πραγματικού».  

1977 Έκδοση 3 τευχών του «Ζαβαρακατρανέμια», του πρώτου και χειρόγραφου ελληνικού φανζίν. Γνωριμία με τον Νικόλα Άσιμο. Επαφή με την ισπανική εκδοτική ομάδα του περιοδικού «Ajoblanco» και με τους πρώτους πανκ – ρόκερς.  

1978 Έκδοση της θρυλικής πια συλλογής των στίχων των τραγουδιών των Doors με έναν αξέχαστο πρόλογο. Οργάνωση μικρών συμβάντων («happenings») με την ομάδα «Ρόκερς από τον άνω βυθό». Επαφές με τις εκδοτικές ομάδες των περιοδικών «Ulcus Molle Info» (Γερμανία), «Outlaws» «Bayou La Rose» (Η.Π.Α.),  «Undercurrents» (M. Βρετανία),  και «Search & Destroy» (Η.Π.Α.).  

1979 Έκδοση των τευχών 0 – 1 του περιοδικού «Speak Out». Εντυπωσιασμός από την ανάγνωση του κειμένου «Περί Οργανώσεως» του Γ. Μανιάτη που δημοσίευσε το περιδικό «Σήμα». Επαφή με τους τεξανούς yippies του περιοδικού  «Ultra» (μετέπειτα «Wildog») και την εκδοτική ομάδα του αγγλικού περιοδικού «International Times» (IT). Δοκιμαστική έκδοση της ποιητικής συλλογής «Λούφα και Παραλλαγή» σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.  

1980 Αγορά από ιδιώτη και συστηματική μελέτη αρχείου της εφημερίδας «Το Βήμα» των ετών 1960 – 1974. Ίδρυση του ελληνικού underground περιοδικού «Ανοιχτή Πόλη». Συγγραφή της σειράς άρθρων «Κέντρα Εναλλακτικής Κουλτούρας». Επαφές με το ολλανδικό περιοδικό «Ins & Outs» του Έντουαρντ Γουντς, το περιοδικό «Overthrow» των yippies της Νέας Υόρκης, καθώς και με τους Λάρρυ Λώ («Spectacular Times») και Μπομπ Μπλακ («The Last International»).  

1981 Τεύχη 2 – 4 της «Ανοιχτής Πόλης» και εγγραφή της στο Alternative Press Syndicate (APS, πρώην Underground Press Syndicate). Πρώτη εκ του σύνεγγυς γνωριμία με το «υπόγειο» Άμστερνταμ. Επαφή με τα περιοδικά «Soilant» (Ελβετία) και «Lightworks» (Η.Π.Α.). Επίσημη έκδοση της ποιητικής συλλογής «Λούφα και Παραλλαγή» σε 1200 αντίτυπα.   

1982 Συγγραφή και έκδοση του «Underground Press. Η Ιστορία του έντυπου αντεργκράουντ». Ένταξη στο καλλιτεχνικό κίνημα της «Mail - Art» («Ταχυδρομικής Τέχνης»). Ίδρυση μετά από 5ετή συστηματική συλλογή υλικού του «Αρχείου Εναλλακτικής Κουλτούρας The Alternative Gallery». Επαφές με τους νεοσύστατους «Πράσινους» της Γερμανίας και της Δανίας.  

1983 Έκδοση του διεθνούς περιοδικού της «Mail - Art» «Είναι Αύριο...» (11 τεύχη έως το 1986) και συμμετοχή σε πολλές εκθέσεις του εξωτερικού. Επαφή με την ομάδα «Pagan Anarchists» του καναδικού περιοδικού «To Apeiron» (εκδότης ο Ρ. Υβ Μπρετόν).  

1984 Διοργάνωση της 1ης εν Ελλάδι διεθνούς έκθεσης «Mail - Art» με τίτλο «Όργουελ 1984» στο αθηναϊκό μπαρ «Αερόστατο» και συμμετοχή σε πολλές άλλες εκθέσεις του εξωτερικού. Συμμετοχή στην μετονομασία του καναδικού περιοδικού «To Apeiron» σε «Eleutheromania» και επαφές με τους εκδότες των περιοδικών «Het Kulturbarbaar» (Ολλανδία) και «Alpenzeiger» (Ελβετία). Κυκλοφορία ποιημάτων του μεταφρασμένων στα πορτογαλικά από την Τερεσίνκα Περέϊρα («Ela Poemas» στην σειρά «International Poetry»).   

1985 Μακρά περιήγηση σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο. Φόρος τιμής στον Μπ. Ντουρρούτι. Επαφές με πολλούς βορειοαμερικανούς Ινδιάνους και Αβοριγίνους ακτιβιστές. Συνεργασία με το νορβηγικό περιοδικό τέχνης «Art Attack», και επαφές με το αμερικανικό οικολογικό περιοδικό «Synthesis» της «Λίγκας για Οικολογική Δημοκρατία», το ιταλικό «La Nuova Ecologia» τα επίσης αμερικανικά οικολογικά περιοδικά «Earth First !» και «Green Revolution», το ινδιάνικο «Akwesasne Notes» και το «Survival Internatinal» για την προστασία των απειλουμένων παραδόσεων και πολιτισμών.  

1986 Έκδοση των τευχών 5 – 8 της «Ανοιχτής Πόλης», η οποία πλέον αποκτά τον υπότιτλο «περιοδικό για τα περάσματα που δεν βρέθηκαν ποτέ». Πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι και περιήγηση στο νεοϋορκέζικο Lower East Side. Αρχή μηνιαίας συνεργασίας με τα περιοδικά «Ήχος» και «Δορυφορική TV». Τελειωτική δρομολόγηση από Ινδιάνο σοφό («...αυτό που ζητάς θα το βρεις στην γλώσσα που ονειρεύεσαι»). Συνεργασία με το αμερικανικό περιοδικό ποίησης  «Alternative Fiction & Poetry». Τελευταίο τεύχος του «Είναι Αύριο...» και έκδοση του πρώτου και μοναδικού τεύχους του underground περιοδικού κόμικς «Πλάτς !».   

1987 -1989 Τακτική διμηνιαία έκδοση του περιοδικού «Ανοιχτή Πόλη» και επαφή με πλήθος εκδοτικών ομάδων του εξωτερικού. Πρώτες περιπτώσεις αρρωστημένης βυζαντινής αντίδρασης από υποτιθέμενους «προοδευτικούς» ή «αντιεξουσιαστικούς» κύκλους σε όσα κείμενα του περιοδικού είχαν σαφές μη χριστιανικό στίγμα και ανοικτό εμπάργκο από 5 τουλάχιστον βιβλιοπωλεία των Αθηνών. Παρ’ όλα αυτά, το 1988 το περιοδικό πιάνει τον μεγαλύτερο αριθμό πωληθέντων τευχών του (2.030 αντίτυπα !). Δεύτερη επαυξημένη έκδοση του βιβλίου "Underground Press".  

1989 Συμμετοχή στην διοργάνωση του τριήμερου (15 - 17 Σεπτεμβρίου) διεθνούς φεστιβάλ «Ευρώπη Ενάντια στο Ρεύμα» («Europe Against The Current. A Festival of Alternative, Independent and Radical Information Carriers») στην πόλη του Άμστερνταμ. Συμμετοχή με ιδιαίτερο περίπτερο της «Ανοιχτής Πόλης» και προσωπική επαφή με πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών ακτιβιστών της Γηραιάς Ηπείρου. Τεύχος 19, κατευόδιο στον Άμπυ Χόφφμαν. Συνέντευξη στο «Notes For The Invisible Theater» (Λος Άντζελες, Καλιφόρνια). Πειραματισμός επί μακρόν με την πολυσυζητημένη «Ονειρομηχανή» του Γκύσιν.  Αρωγή σε πολλούς νέους ανθρώπους για έκδοση των δικών τους φανζίνς.   

1989 -1991 Συστηματική μελέτη της Ελληνικής Φιλοσοφίας και Ιστορίας. Συγγραφή της τριλογίας «Υπέρ Της Των Ελλήνων Νόσου».  

1990 Επαφές με τους Ρωμαίους Εθνικούς του περιοδικού «Pax Deorum» και τους εκδότες της επιθεώρησης «Scroll Of Oplontis».  

1991 Απόπειρα ίδρυσης ενός δικτύου πολιτιστικών ακτιβιστών («Ιερά Φυλή Διαγαλαξιακών Ταξιδευτών») μετά από συγκέντρωση στην αθηναϊκή Πνύκα. Ίδρυση του περιοδικού «Διιπετές» («για την υπεράσπιση της Αρχαίας Ψυχής»), του πρώτου εν Ελλάδι περιοδικού που ανοικτά εκφράστηκε υπέρ της προχριστιανικής μας Παράδοσης, Θρησκείας και Τρόπου. Διοργάνωση της πρώτης δημόσιας ιεροπραξίας υπέρ των εθνικών μας Θεών.   

1992 Παράλληλη έκδοση της «Ανοιχτής Πόλης» και του «Διιπετούς». Έκδοση στο χειμερινό ηλιοστάσιο του πρώτου τόμου της τριλογίας «Υπέρ Της Των Ελλήνων Νόσου» με τίτλο «Περί των Πατρώων Θεών», ανάδειξή του σε «υπόγειο» best seller και δημιουργία μεγάλης αναστάτωσης στους γνωστούς και μη εξαιρετέους θεοκρατικούς και εξουσιαστικούς κύκλους της χώρας μας.  

1993 Αποχαιρετισμός στο underground με την κυκλοφορία του τελευταίου (32 / 33) τεύχους της «Ανοιχτής Πόλης». Έκδοση του δεύτερου τόμου της τριλογίας «Υπέρ Της Των Ελλήνων Νόσου» με τίτλο «Η Συρρίκνωση της Αρχαίας Ψυχής». Συγγραφή του ποιήματος «Σαθρό Τίποτε», πλέοντας για Σαμοθράκη. Πρώτη δημόσια εμφάνισή του υπέρ της αρχαιοελληνικής Παραδόσεως και Θρησκείας (διάλεξη τον Οκτώβριο με τίτλο «Ζεύς, Έρως ποιητής») και έκδοση του πρώτου ημερολόγιου τοίχου με τα αρχαία ελληνικά μηνολόγια για το 1994.   

1994 Έκδοση του τρίτου και πλέον φαρμακερού τόμου της τριλογίας «Υπέρ Της Των Ελλήνων Νόσου» με τίτλο «Ες Έδαφος Φέρειν...».  

1995 Πυκνές επαφές με Ινδιάνους και Αβοριγίνους ακτιβιστές και Εθνικούς (πολυθεϊστές) της Γαλλίας και της Βαλτικής και συμμετοχή στην άτυπη συγκρότηση του «Ομοβουλίου των Ελλήνων Εθνικών». Αποχώρηση λόγω κόπωσης από το περιοδικό «Διιπετές».   

1996 Έκδοση του «Έθνος, Εθνισμός, Εθνοκράτος, Εθνικισμός». Συμμετοχή στα πρώτα «Προμήθεια» και στον πρώτο εορτασμό της μάχης των Θερμοπυλών. Συμμετοχή σε πλήθος διαμαρτυριών για την προστασία των αυτοχθόνων - ιθαγενών λαών και κουλτουρών και πρώτη εισήγηση για ίδρυση πανευρωπαϊκού τουλάχιστον οργανισμού για την διάσωση και προστασία των δικαιωμάτων των παραδόσεων και θρησκειών που απειλούνται από τον κυρίαρχο μονοθεϊσμό. Συνέντευξη στην επιθεώρηση Antaios - Revue d'Etudes Polythéistes. Συμμετοχή στο «Λίνεν Χάρβεστ Φέστιβαλ» (Δρέσδη). Γνωριμία με τον Γιόνας Τρινκούνας. Πρώτη δημόσια απαγγελία της ποίησής του υπό τον ήχο των blues στο «Βιβλιοπωλείο Βερέττα» που στις αρχές του επομένου έτους θα καεί από φανατικό χριστιανό.   

1997 Έκδοση του βιβλίου «Ζεύς. Συμβολή Στην Επανανακάλυψη της Ελληνικής Κοσμοθεάσεως» και συμμετοχή τον Μάρτιο στο Συνέδριο «Ελληνισμός και Βυζάντιο» στην Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών. Περιοδεία στην Μεγάλη Ελλάδα και την Σικελία. Γνωριμία με τον Κλαούντιο Ρουτίλιο. Συμμετοχή στην ίδρυση του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (για την διάσωση και ανάδειξη της αληθινής Ελληνικής Παραδόσεως - Y.Σ.Ε.Ε.) και αγώνας για την δημοσιοποίηση της καταστροφής από φανατικούς χριστιανούς του βωμού του Θεού Διονύσου στο ομώνυμο προάστιο.  

1998 Έκδοση του βιβλίου «Εορτές και Ιεροπραξίες των Ελλήνων». Δημοσιεύσεις στα περιοδικά «Διιπετές», «Λακωνικός Κόσμος» και «Ανιχνεύσεις». Συμμετοχή στην ίδρυση του «Παγκοσμίου Συνεδρίου Εθνικών Θρησκειών» («World Congress of Ethnic Religions» - W.C.E.R.) στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Πρώτες μορφωτικές περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς και ιερούς τόπους των Ελλήνων. Εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την ελευθεροπρέπεια και αυτοθέσμιση των Ελλήνων.  

1999 Συμμετοχή στο Συνέδριο «Η Αρχαιοελληνική Παράδοση στην Τρίτη Χιλιετία» στο Πολεμικό Μουσείο (23 – 24 Ιανουαρίου) και ιδεολογική σύγκρουσή του με τους ακροδεξιούς καπηλευτές της Αρχαίας Ελλάδας. Απίστευτες αθλιότητες εναντίον του από την δημοσιογραφική ομάδα «Ιός» της «Ελευθεροτυπίας». Συνέντευξη στο περιοδικό «Ερμείον». Ομιλία στο εν Νέα Υόρκη Συνέδριο της Πελοποννησιακής Ένωσης Αμερικής (P.U.A.) και γνωριμία με τον καθηγητή Άρη Πουλιανό. Ανάδειξη του έργου του Λουϊ Μενάρ και έκδοση του βιβλίου «Μια... Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία της Χριστιανικής Επικρατήσεως».  

2000 Πολλαπλή καταγγελία της αποπροσανατολιστικής ελληνοφανούς παραφιλολογίας. Δημοσιεύσεις στα περιοδικά «Διιπετές», «Τρίτο Μάτι» και «Άρδην». Συνέντευξη στο περιοδικό «Άβατον». Ξενάγηση τον Ιούνιο στην Πνύκα των συνέδρων του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Άμεση Δημοκρατία.    

2001 Έκδοση του «Ες Παγάν.. Δέκα Χρόνια Κείμενα, Συνεντεύξεις και Ομιλίες Σε Υπεράσπιση Της Αρχαίας Ψυχής», μετάφραση του βιβλίου «Δελφοί» και προλόγισμα της ποίησης του Τζαίημς Ντάγκλας Μόρρισον. Συμμετοχή στο διήμερο Συνέδριο "για τα Αρχαία Θρακικά Μυστήρια" στην Αλεξανδρούπολη. Απόδοση στα νέα ελληνικά του «Εγχειριδίου» του Επικτήτου και έκδοση του βιβλίου «Θεοίς Συζήν. Εισαγωγή στον Στωϊκισμό».  

2002 Απόδοση στα νέα ελληνικά του «Περί των Θεών και του Κόσμου» του Σαλλούστιου και συμμετοχή στην εκδήλωση των εκδόσεων «Ανοιχτή Πόλη» προς τιμή του εστεμμένου φιλοσόφου Μάρκου Αυρηλίου (26.4.2002). Συμμετοχή στην ημερίδα «Η αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας» την 1η Ιουνίου, στην «Αίθουσα Λόγου» των Αθηνών. Επίσκεψη στην Ρώμη και συνομιλίες με εκεί Εθνικούς.  

2003 Σεμινάριο «Ελληνική Θρησκεία. Θεολογία και Πράξη» για τα μέλη του Υ.Σ.Ε.Ε. στην Αίθουσα «Εκατηβόλος».  Βράβευση για το έργο του από τους διοργανωτές των «Προμηθείων» και συμμετοχή στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικων Θρησκειών. Έκδοση του βιβλίου «Επίτομος Ιστορία των Σπαρτιατών».  

2004 Σεμινάριο «Ελληνική Θρησκεία. Θεολογία και Πράξη» στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Ομίλου «Έλευσις» της Λευκωσίας. Ξεναγήσεις σε διάφορους ιερούς χώρους. Προεδρείο στο εν Αθήναις 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών (World Congress of Ethnic Religions). Επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου «Επίτομος Ιστορία των Σπαρτιατών» στην Πελλάνα της Λακωνίας, παρά τις αντιδράσεις θεοκρατικών κύκλων του νομού. Εμφάνιση στο αμερικανικό κανάλι NBC (τον Αύγουστο, στην διάρκεια των Αγώνων της Αθήνας) και τον Δεκέμβριο σε ελληνικό κανάλι με θέμα την αντίθεση Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Επανέκδοση του βιβλίου "Ζεύς" και του 1ου τόμου από την 2η επαυξημένη (4τομη πλέον !) έκδοση του "Μία... Ιστορία Αγάπης. Η ιστορία της χριστιανικής επικρατήσεως".   

2005 Σεμινάριο «Η Ελληνική Φιλοσοφία» για τα μέλη του Υ.Σ.Ε.Ε. στην Αίθουσα «Εκατηβόλος».  Συμμετοχή σε ημερίδα με θέμα «Εκκλησία, Κράτος και Παγκοσμιοποίηση». Επανέκδοση του 2ου τόμου από την 2η επαυξημένη έκδοση του "Μία... Ιστορία Αγάπης. Η ιστορία της χριστιανικής επικρατήσεως". Συμμετοχή στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών στην  Αμβέρσα. Ομιλία για τον Αντισθένη στην φιλοσοφική βραδιά των "Προμηθείων 2005" και για την "Ελληνική Κοσμοαντίληψη" στην Λευκωσία , την Κάρπαθο και την Αθήνα στο "Φιλοσοφικό Αθήναιο Εκατηβόλος", όπου σε ιδιαίτερο κύκλο ("Δι' ολίγους και εκλεκτούς") παρουσιάζεται και το κείμενό του "Σημειώσεις επάνω στον Φόβο και την Αφοβία" καθώς και οι "25 Αρχές Ηθικής" του Αλαίν ντ Μπενουά. Στα τέλη του χρόνου 2 μικρές συνεντεύξεις στην εφημερίδα "Έθνος" και στο περιδικό "Big Fish" της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", καθώς και έκδοση του 3ου τόμου της "Ιστορίας Αγάπης" για τα έτη "801" - "1300". 

2006 Ομιλίες στον "Εκατηβόλο" για τον Λέοντα Σγουρό και για τον "Διχασμένο Εαυτό" του Ρόναλντ Λαίνγκ.  Εμφάνιση στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ (17.2) και παρουσίαση του "Μία... Ιστορία Αγάπης" στον Όμιλο "Ελευσίς" της Λευκωσίας (18.2). Συμμετοχή στην Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή της Διεθνούς Εκθέσεως Mail-Art (25.2 - 12.3.2006) με τίτλο "Ψυχεδέλεια" στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ελασσόνος. Εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό της Λακωνίας "Hellas TV".  Έκδοση και παρουσίαση του "Θύραθεν Φιλοσοφικού Λεξικού", συμμετοχή στην διημερίδα "Ελληνικότητα και Παγκοσμιοποίηση" (21 - 22.10) με την ομιλία "Η αντίληψη του ιερού στην αρχαία Ελλάδα και το σήμερα", συμμετοχή στην ίδρυση του "Ελληνικού Ανανεωτικού Ρεύματος" (Ε.Α.Ρ.), έκδοση του 4ου τόμου της "Ιστορίας Αγάπης", της 2ης επαυξημένης έκδοσης του "Έθνος, Εθνισμός, Εθνοκράτος, Εθνικισμός" και των "Σημειώσεων επάνω στον Φόβο και την Αφοβία". Δύο ακόμα ομιλίες στο Φιλοσοφικό Αθήναιο "Εκατηβόλος" ("Εισαγωγή στην Ελληνική Κοσμοθέαση" και "Η προσπάθεια για αποχριστιανισμό της ζωής κατά την Γαλλική Επανάσταση") και επίσης στο καφεστιατόριο "Litho" της Κολωνίας με θέμα "Γνωριμία με την Κοσμοαντίληψη των Ελλήνων".

2007 Ομιλίες στον "Εκατηβόλο" με θέμα "Προχριστιανική και Μεταχριστιανική Αντίληψη του Ιερού" (20.1.07) και "Σπάρτη / Αθήνα: Η Αρχαία Δημοκρατία και η σύγχρονη αναζήτησή της" (14.4.07), ξενάγηση 10ήμερης εκδρομής σε ιερούς τόπους της Σικελίας, συνέντευξη στον ραδιοσταθμό "Astra" της Λευκωσίας και ομιλία στον εκεί όμιλο "Έλευσις" με θέμα "Δυναμικές Προεκτάσεις της Αρχαίας Ελλάδος στο Σήμερα". Δημοσίευση στο 69ο τεύχος ("Expressions of Christianity with a focus on India") της ινδικής επιθεώρησης "Vivekananda Kendra Patrika" και συνέντευξη στο αφιερωμένο στην Ελλάδα τεύχος του περιοδικού "La Cittadella". Δημοσίευση στην εφημερίδα "Αυγή", συνέντευξη στην Κρατική Τηλεόραση της Χιλής για την ιερότητα της αρχαιοελληνικής Παράδοσης, συγγραφή της πολιτικής θέσης για την Παιδεία του "Ελληνικού Ανανεωτικού Ρεύματος" (από το οποίο αποχωρεί μετά από λίγο) και έκδοση τον Νοέμβριο του βιβλίου "Λαιμητόμος Αρετή. Ροβεσπιέρος, Σαιν Ζυστ, Κουτόν".   

2008 Παρουσιάσεις ανά την Ελλάδα της «Λαιμητόμου Αρετής» και αρθρογραφία στο περιοδικό «Διιπετές». Ομιλία στον όμιλο «Έλευσις» της Λευκωσίας και παρουσίαση στο κρατικό κανάλι ΡΙΚ και την εφημερίδα  «The Cyprus Weekly». Συνέντευξη στο «Kolonaki – Press» και το περιοδικό «Κήπος του Επίκουρου». Ομιλίες στην Λάρισα και τα Τρίκαλα για τις «Δυναμικές Προεκτάσεις της Αρχαίας Ελλάδας στο Σήμερα» και στον «Εκατηβόλο» για την κατάκτηση και τον εκχριστιανισμό των Ίνκας.  

2009 Συνέντευξη στο Μetafysiko.gr με θέμα τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό και τον απόηχο του κινήματος των Ιακωβίνων στην Ελλάδα και αρθρογραφία στο περιοδικό «Διιπετές». Βιβλιοπαρουσίαση της «Λαιμητόμου Αρετής» και δημόσια συζήτηση για την Γαλλική Επανάσταση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αιγάλεω (14.11). Διάλεξη στον Όμιλο «Έλευσις» της Λευκωσίας «Η Αρχαία Ελλάδα ως οδηγός για τον σύγχρονο Άνθρωπο» (6.5) και στην Πνύκα για την Ελληνική Κοσμοθέαση (14.6). Τρεις ομιλίες στον «Εκατηβόλο» για το βιβλίο «Τα Εις Εαυτόν» του Μάρκου Αυρηλίου (14.3), για τον Ανδρέα Κάλβο και τους καρμπονάρους (11.4) και για την αρχαιολατρία των Παρνασσιστών (12.12).

2010 Συμμετοχή στην θρυλική μπητ - μπλουζ βραδιά «And The Beats Go On...» στο κλαμπ «Vinilion» (19.2) και στο «1ο Egaleo Blues Festival» στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής (25 και 26.9). Βράβευση από το περιοδικό «Ιχώρ» (16.1). Συμμετοχή στο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εθνικών Θρησκειών στην Μπολώνια της Ιταλίας (26-29.8) και αρθρογραφία στο περιοδικό «Διιπετές». «Δύο σεμινάρια για τον Στωϊκισμό» («Η θεωρία του στωϊκού», 14.7 και «Η πράξη του στωϊκού», 21.7) και 6 ομιλίες στον «Εκατηβόλο» για την λατρευτική ορθοπραξία στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία» (6.3), τις βασικές αποσαφηνίσεις για την ειμαρμένη και την μαντική (10.4), το Αmerican Indian Movement (AΙΜ) και τον αγώνα των αυτοχθόνων βορειοαμερικανών για την εθνική τους αξιοπρέπεια κατά την δεκαετία του '70 (1.5), την μάχη των Θερμοπυλών (3.7), την μυστική διαδρομή της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα (23.10) και τους επιμελώς άγνωστους λατινοαμερικανικούς αγώνες ενάντια στην Εκκλησία (4.12). Δύο ραδιοφωνικές εκπομπές στη Νέα Υόρκη και ομιλία στο Bohemian Hall της Νέας Υόρκης με θέμα «Η πολυεπίπεδη χρεωκοπία του Χριστιανισμού και η πρόταση των Ελλήνων για το μέλλον» (13.11).

2011 Ξεπέρασμα των 200 δημοσιεύσεων στο «Knol» της Google και αρθρογραφία στο περιοδικό «Διιπετές». Δίωρη συνέντευξη σε νοτιοαμερικανικό εναλλακτικό δίαυλο για την Αρχαία Ελλάδα και τον σύγχρονο κόσμο, ομιλίες στην Λάρισα και τα Τρίκαλα για την «πολυεπίπεδη χρεωκοπία του Χριστιανισμού και την πρόταση των Ελλήνων για το μέλλον» και 7 ομιλίες στον «Εκατηβόλο» με τίτλο «Ο Θεός Παν» (22.1), «1806: ο χαλασμός των κλεφτών του Μωριά από τους Οθωμανούς και την Εκκλησία» (26.3), «Ο Θεός Ασκληπιός» (19.3), «Οι Θεοί Διόσκουροι» (2.7), «Έμψυχος κόσμος: καθαρμοί - καθιερώσεις» (17.9), «Θεολογία - λατρεία Ηρακλέους» (19.11) και «Η ιστορία και τα αίτια του ολοκαυτώματος των μαγισσών» (17.12). Συμμετοχή στο διήμερο «Blues, Poetry & Painting Fest» στο κλαμπ «Vinilion» (25 - 26.11) και σε εκδήλωση τιμής και μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από το κλείσιμο του σχολείου του Βόλου με τίτλο «Ο Αλέξανδρος Δελμούζος και τα ”αθεϊκά” του Βόλου» (10.12). Κατάθεση θέσης για την λεγόμενη «Παγκόσμια Κρίση».

2012 Έναρξη σεμιναρίων Ηθικής Φιλοσοφίας (14.1 – 26.5) που στο τέλος του έτους απομαγνητοφωνήθηκαν και εκδόθηκαν σε βιβλίο με τίτλο «Αρετή. Το αξιακό σύστημα των Ελλήνων». 3 ομιλίες στον «Εκατηβόλο» με τίτλο «Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης: πολυθεϊστής στρατιότο και ποιητής του 15ου αιώνα» (2.6), «Η λειτουργία της “Αντιφατικής Εντολής” στην Σχιζοφρένεια και τον Μονοθεϊσμό» (29.9) και «Οι διωγμοί των Γερμανών παγανιστών από τους Ναζί» (8.12). Συμμετοχή στην δημόσια αντιπαράθεση θέσεων μεταξύ Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, Ορθόδοξου Χριστιανισμού και Ισλάμ με τίτλο «Ελληνισμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ. Τι προσέφεραν και ποιες οι διαφορές τους» (ξενοδοχείο «Novus», 4.4). Συνεντεύξεις στην  Μαρία Καστανή για λογαριασμό του μουσικού πόρταλ «Rhythmic Horizons» (26.1), στην κρατική τηλεόραση της Χιλής και στον ραδιοσταθμό «Atlantis FM 105,2» (εκπομπή «Αστρική Πύλη», 19.3). Ομιλία στο «Β Πανελλαδικό Συμπόσιο του Χώρου της Αναζήτησης» (Θέατρο Άλφα, 19.5) με θέμα «Τα θρησκευτικά θεμέλια της παγκόσμιας κρίσης» και στην δημόσια συζήτηση «Τα έντυπα του Αντεργκράουντ», στα πλαίσια της πολυήμερης έκθεσης «Αθηναϊκό Αντεργκράουντ 1964 - 1983» (πολυχώρος «CAMP!», 1.7).
Παρέμβαση στην παραπλανητικά τιτλοφορημένη εκδήλωση "Ο Νεοναζιστικός Παγανισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία" στην Νομική Σχολή Αθηνών (26 Νοεμβρίου 2012).

2013 Συνέντευξη στο περιοδικό «Mystery» (τ. 88) για την Ελληνική Παράδοση και την Παράδοση Asatru και συμμετοχή σε βραδιά μνήμης για τον Γιούκιο Μισίμα και το πνεύμα των «σαμουράϊ» (12.1). Αρχαιογνωστικός περίπατος στον Κεραμεικό (20.1) για ενίσχυση του Φιλοσοφικού Αθήναιου «Εκατηβόλος» και συμμετοχή στην δημόσια αντιπαράθεση απόψεων «Η δημοκρατία στα μάτια του Ελληνισμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ» (2.3). Ομιλίες στο μπιστρό «Alquimista» (24.2) με θέμα «Ο δρόμος προς τον Έλληνα και την Αρετή» και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (9.3) με θέμα «Η Αρετή ως αντανάκλαση των Θεών μέσα στον Άνθρωπο», παρουσίαση του βιβλίου
«Η Αιωνιότητα μέσα από τ' άστρα» του Ωγκύστ Μπλανκί. 
    
    
    

    
   
   

  
  

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ:  

ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ  

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ"  

ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" (1980 - 1993)

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΗΧΟΙ  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   


  Βίντεο και ήχοι - Videos and audios: